I sommer har aPOINT vært tett befolket av unge lovende personer med mye spennende kunnskap. Noen er fremdeles under utdanning, men s andre er tidlig i sin yrkeskarriere. De har fått lov til å bryne seg på en rekke forskjellige prosjekter.

Her kan du lese litt mer om de og hva de tenker:

Inger Adele Helseth

inger fotoJeg studerer energi og miljø ved NTNU i Trondheim, hvor jeg er ferdig med tre av fem år. Videre studieløp følger hovedprofilen energi- og miljøanalyse.

Motivasjonen for å søke sommerjobb hos aPOINT var at jeg ønsket erfaring og ny kunnskap fra en bedrift som er relevant for min utdanning. Da jeg vurderte bedrifter utpekte aPOINT seg innenfor prosjekter som omhandlet energiløsninger, noe som fanget min interesse.

Så langt har jeg fått et verdifullt innblikk i arbeidshverdag og -struktur og muligheten til å sette teori i praksis.

Sommerjobben har også gitt meg mer kunnskap om energisystemet, elektrifisering, digitalisering og hvilke utfordringer som må løses framover.

Alt noteres i bakhodet som inspirasjon til framtidig masteroppgave.

Vegard Strand Sæterøy

vegard fotoJeg er en 26 år gammel mann fra Tustna som er interessert i idrett og friluftsliv, næring- og samfunnsutvikling, og kultur.

For tiden har en internstilling som strekker seg ut sommeren hos Apoint. Min arbeidsbakgrunn består av stillinger som Digital Forretningsutvikler, Næringslivskoordinator og Prosjektkoordinator.

Jeg har en bachelor i Markedsføring og Ledelse, samt en master i Innovasjon. Grunnen til at jeg er her er ganske enkelt at jeg vil finne ut hvordan arbeidsoppgavene og miljøet matcher mine interesser, slik at jeg et referansegrunnlag som kan brukes i en fremtidig avgjørelse om hvor jeg skal etablere meg.

Min erfaring med Apoint som arbeidsplass er at de ikke er redde for å gi yngre muligheten til å utfolde seg med spennende oppgaver. Man blir med en gang tildelt oppgaver og ansvarsområder som tilsier at arbeidsgiver har tror på dine evner. Prosjektene jeg jobber med har enkelte føringer og retningslinjer som sier noe om hvordan man bør tilnærme seg oppgaven, men man har likevel en høy grad av autonomi.

Herman Storeng Ikhsani

herman fotoMitt navn er Herman Storeng Ikhsani, jeg er 21 år gammel og studerer interaksjonsdesign på NTNU i Gjøvik. Som en interaksjonsdesigner utdannes jeg til å bli en UX designer (User Experience designer). I sommer har jeg fått et delvis betalt internship hos aPoint som en UX designer og skal ta del i flere digitaliseringsprosjekter. Som en UX designer er det min oppgave å sikre en god brukeropplevelse ved å gjøre tjenester så brukervennlige som mulig.

 De arbeidsoppgavene som inngår i sommer stillingen min hos aPoint er reseach, konseptutvikling, kundemøter og design av tjenester. Det vil si at jeg gjør omfattende research rundt mennesker sine forhold til visse funksjoner slik som en chatbot. Dette er for å se om det er noen grunn til å implementere funksjonen i tjenesten. Videre så har jeg tatt del i utvikling av konsepter og design av tjenestene som har blitt konseptualisert. Her har jeg hovedfokus på at designet og konseptet skal passe sluttbrukeren best.

 I løpet av sommeren har jeg fått veldig mye ut av mitt opphold hos aPoint! Jeg har fått ta del i veldig ulike og spennende prosjekter og fått relevant hands on erfaring innenfor mitt studiefelt. Stillingen min har blitt lagt opp veldig bra for at jeg skal få så mye som mulig ut av mitt opphold hos aPoint.

Erlend Thingvold Østgård

erlend fotoNyutdannet siviløkonom fra NHH, hvor jeg studerte strategi innen digitalisering, bærekraft og supply chain management. Før NHH studerte jeg Petroleumslogstikk og økonomi på Høgskolesenteret i Kristiansund og var blant annet hjelpelærer og studentambassadør.

Det viktigste for meg er å begynne et sted hvor jeg får mye ansvar fra dag én, noe jeg får i aPoint. Gjennom aPoint jobber jeg i proptech startupen Autility, hvor jeg er ansvarlig for forretningsutvikling og kartlegging av kundereiser. Under studiene har jeg jobbet med digitalisering i Equinor, bærekraft for Nordic Choice Hotels og vært markedsansvarlig i NHHS Consulting, som har gitt meg mye god erfaring, selv om jeg er nyutdannet.