Foto: 

I sommer har aPOINT vært tett befolket av unge lovende personer med mye spennende kunnskap. Noen er fremdeles under utdanning, men s andre er tidlig i sin yrkeskarriere. De har fått lov til å bryne seg på en rekke forskjellige prosjekter.

Her kan du lese litt mer om de og hva de tenker:

Inger Adele Helseth

inger foto

Jeg studerer energi og miljø ved NTNU i Trondheim, hvor jeg er ferdig med tre av fem år. Videre studieløp følger hovedprofilen energi- og miljøanalyse.

Motivasjonen for å søke sommerjobb hos aPOINT var at jeg ønsket erfaring og ny kunnskap fra en bedrift som er relevant for min utdanning. Da jeg vurderte bedrifter utpekte aPOINT seg innenfor prosjekter som omhandlet energiløsninger, noe som fanget min interesse.

Så langt har jeg fått et verdifullt innblikk i arbeidshverdag og -struktur og muligheten til å sette teori i praksis.

Sommerjobben har også gitt meg mer kunnskap om energisystemet, elektrifisering, digitalisering og hvilke utfordringer som må løses framover.

Alt noteres i bakhodet som inspirasjon til framtidig masteroppgave.

Vegard Strand Sæterøy

vegard foto

Jeg er en 26 år gammel mann fra Tustna som er interessert i idrett og friluftsliv, næring- og samfunnsutvikling, og kultur.

For tiden har en internstilling som strekker seg ut sommeren hos Apoint. Min arbeidsbakgrunn består av stillinger som Digital Forretningsutvikler, Næringslivskoordinator og Prosjektkoordinator.

Jeg har en bachelor i Markedsføring og Ledelse, samt en master i Innovasjon. Grunnen til at jeg er her er ganske enkelt at jeg vil finne ut hvordan arbeidsoppgavene og miljøet matcher mine interesser, slik at jeg et referansegrunnlag som kan brukes i en fremtidig avgjørelse om hvor jeg skal etablere meg.

Min erfaring med Apoint som arbeidsplass er at de ikke er redde for å gi yngre muligheten til å utfolde seg med spennende oppgaver. Man blir med en gang tildelt oppgaver og ansvarsområder som tilsier at arbeidsgiver har tror på dine evner. Prosjektene jeg jobber med har enkelte føringer og retningslinjer som sier noe om hvordan man bør tilnærme seg oppgaven, men man har likevel en høy grad av autonomi.

Herman Storeng Ikhsani

herman foto

Mitt navn er Herman Storeng Ikhsani, jeg er 21 år gammel og studerer interaksjonsdesign på NTNU i Gjøvik. Som en interaksjonsdesigner utdannes jeg til å bli en UX designer (User Experience designer). I sommer har jeg fått et delvis betalt internship hos aPoint som en UX designer og skal ta del i flere digitaliseringsprosjekter. Som en UX designer er det min oppgave å sikre en god brukeropplevelse ved å gjøre tjenester så brukervennlige som mulig.

De arbeidsoppgavene som inngår i sommer stillingen min hos aPoint er reseach, konseptutvikling, kundemøter og design av tjenester. Det vil si at jeg gjør omfattende research rundt mennesker sine forhold til visse funksjoner slik som en chatbot. Dette er for å se om det er noen grunn til å implementere funksjonen i tjenesten. Videre så har jeg tatt del i utvikling av konsepter og design av tjenestene som har blitt konseptualisert. Her har jeg hovedfokus på at designet og konseptet skal passe sluttbrukeren best.

I løpet av sommeren har jeg fått veldig mye ut av mitt opphold hos aPoint! Jeg har fått ta del i veldig ulike og spennende prosjekter og fått relevant hands on erfaring innenfor mitt studiefelt. Stillingen min har blitt lagt opp veldig bra for at jeg skal få så mye som mulig ut av mitt opphold hos aPoint.

Erlend Thingvold Østgård

erlend foto

Nyutdannet siviløkonom fra NHH, hvor jeg studerte strategi innen digitalisering, bærekraft og supply chain management. Før NHH studerte jeg Petroleumslogstikk og økonomi på Høgskolesenteret i Kristiansund og var blant annet hjelpelærer og studentambassadør.

Det viktigste for meg er å begynne et sted hvor jeg får mye ansvar fra dag én, noe jeg får i aPoint. Gjennom aPoint jobber jeg i proptech startupen Autility, hvor jeg er ansvarlig for forretningsutvikling og kartlegging av kundereiser. Under studiene har jeg jobbet med digitalisering i Equinor, bærekraft for Nordic Choice Hotels og vært markedsansvarlig i NHHS Consulting, som har gitt meg mye god erfaring, selv om jeg er nyutdannet.

Share this post
aPoint Generelt

Aktuelle saker

Gjennomføre prosjekt for landstrøm i 2022?

Gjennomføre prosjekt for landstrøm i 2022?

Nå er det mulighet for å gjennomføre forprosjekt for landstrøm med støtte fra Enova.
Tre nye områder i Volda får høyhastighets bredbånd

Tre nye områder i Volda får høyhastighets bredbånd

Volda kommune har gjennom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, og Møre og Romsdal fylkeskommune, fått tilskudd til utbygging av høyhastighets bredbånd i områdene; Bjørkedal-Straumshamn, Velsvika-Lauvstad og Høydalen-Sunndalen. Husholdninger og næringsaktører i disse områdene får med denne utbyggingen tilbud om internettaksess med 100 – 1000 Mbit/s symmetrisk hastighet, basert på et topp moderne fibernett, sier Konrad Indergaard, daglig leder i aPOINT AS.
Våre nye kontorlokaler på MelloM

Våre nye kontorlokaler på MelloM

aPOINT har flyttet inn i nye kontorlokaler på MelloM (Ello-bygget), og her deler vi lyse og flotte lokaler sammen med Autility og Advanz.
Digitalisering fra A til Å

Digitalisering fra A til Å

Sammen med Reventor AS og Advanz AS leverer vi komplette digitaliseringsløp fra A til Å.
Møt Shadrack

Møt Shadrack

Jeg er nyutdannet Master of Science i prosjektledelse fra NTNU, Trondheim og jobber for tiden for aPoint som prosjektledelsesrådgiver (intern). Jeg hadde min bachelorgrad i telekommunikasjonsteknikk fra KNUST, Ghana. Jeg har også jobbet som Forex Exchange (FX) Trader og Risk Analyst i Standard Chartered Bank, Ghana og som Network Operations Center (NOC) ingeniør hos Ericsson i Ghana.
Møt Øystein

Møt Øystein

Jeg heter Øystein Næss og er 24 år gammel mann fra Frei. Jeg har studert bachelor i Logistikk og SCM på Høgskolen i Molde også har jeg en stor interesse for idrett og trening
Kartlegging for Miljødirektoratet

Kartlegging for Miljødirektoratet

På oppdrag for Miljødirektoratet er aPOINT og våre samarbeidspartnere Kontali Analyse og Doxacom i gang med å kartlegge energibruken for fôrflåter og arbeidsbåter og servicebåter i Norge.
Landstrøm til Cruise(skip)

Landstrøm til Cruise(skip)

I forrige uke ble det kjent at alle som er involverte i innspillingen av “Mission Impossible 7”, skal bo ombord i to av Hurtigrutens skip som ligger i opplag ved Tindekaia i Åndalsnes. aPOINT har vært så heldige å få legge tilrette for at skipene det er snakk om har tilgang til landstrøm.
Ny i aPOINT

Ny i aPOINT

Jeg heter Fredrik Högberg og starter snart i aPOINT
aPOINT, Enova og prosjektmuligheter

aPOINT, Enova og prosjektmuligheter

aPOINT har bistått mange kunder i prosjekter med støtte fra Enova.
Knoppskyting - aPOINT

Knoppskyting - aPOINT

I 2018 bestemte aPOINT at vi skulle igangsette en ny satsing med oppstart av bedrifter på eget initiativ eller sammen med andre. Etter noen års arbeid er resultatet 4 nye bedrifter
Unge og lovende

Unge og lovende

I sommer har aPOINT vært tett befolket av unge lovende personer med mye spennende kunnskap. Noen er fremdeles under utdanning, men s andre er tidlig i sin yrkeskarriere. De har fått lov til å bryne seg på en rekke forskjellige prosjekter. Her kan du lese litt mer om de og hva de tenker:
Taredyrking som ny industri?

Taredyrking som ny industri?

aPOINT er prosjektleder for Akvalab der målet er å få frem utstyr egnet for storskala taredyrking utaskjærs. Parallelt pågår prosjekt i regi av Sintef der det skal undersøkes om taren vokser raskere utaskjærs enn i en fjord.
Tare på timeplanen - Møre og Romsdal fylkeskommune

Tare på timeplanen - Møre og Romsdal fylkeskommune

Les om involveringen av Kristiansund videregående skole i forbindelse med taredyrkingsprosjektet som aPOINT leder på vegne av Vindel.
Prosjektledelse forprosjekt Smarte Vannmålere

Prosjektledelse forprosjekt Smarte Vannmålere

aPOINT skal være prosjektleder i et forprosjekt for Molde Vann og Avløp KF der det skal foretas vurderinger om fullskala utrulling av smarte vannmålere til husstander i Molde kommune
Risiko- og sårbarhetsanalyse

Risiko- og sårbarhetsanalyse

aPOINT AS har lang erfaring med digitaliserings- og rådgivingsoppdrag for energisektoren, og tar gjerne på seg rollen som rådgiver og pådriver i de prosesser som kreves. I arbeidet med ROS-analysen er vi opptatt av at samtlige avdelinger i selskapet involveres.
Veiholmen på Smøla får høyhastighets bredbånd

Veiholmen på Smøla får høyhastighets bredbånd

Smøla kommune har gjennom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, og Møre og Romsdal fylkeskommune, fått tilskudd til utbygging av høyhastighets bredbånd på Veiholmen. Husholdninger og næringsaktører på Veiholmen får med denne utbyggingen tilbud om internettaksess med 100 - 1000 Mbit/s symmetrisk hastighet, basert på et topp moderne fibernett, sier Per Oterholm, rådgiver i aPOINT AS.
Selvkjørende Sundbåt i Kristiansund?

Selvkjørende Sundbåt i Kristiansund?

Forskningsrådet har bevilget støtte til et FoU-prosjekt som skal klarlegge mulighet for bygging av en selvstyrt, elektrisk Sundbåt i Kristiansund. aPOINT har stått i spissen for prosjektutvikling og søknadsprosess.
150.000 smarte strømmålere er installert. aPOINT har vært med siden oppstart.

150.000 smarte strømmålere er installert. aPOINT har vært med siden oppstart.

Energiselskaper i Møre og Romsdal har samarbeidet om utbygging av smarte strømmålere til alle. Totalt er nærmere 150.000 målere installert. aPOINT har vært med siden oppstart.
Smart City og lokal nærings-utvikling

Smart City og lokal nærings-utvikling

I samarbeid med det regionale utviklingsselskapet Vindel og Kristiansund kommune, har aPOINT bidratt til å utvikle et Smart City-prosjekt.
Utbygging bredbånd

Utbygging bredbånd

I følge rapporten «Dekningsundersøkelsen 2018» har 73% av husholdningene i Møre og Romsdal tilgang til høyhastighets bredbånd (100 Mbit/s) i 2018, hvilket er lavere enn landsgjennomsnittet på 82%. Men hvis man ser litt nærmere på tallene viser det seg at utbyggingstakten i Møre og Romsdal er en av de raskeste i landet siden dekningsgraden har økt med 8% fra 2017.
Nye trygghetsalarmer til Nordmøre

Nye trygghetsalarmer til Nordmøre

Det analoge telenettet i Norge er under utfasing, noe som blant annet betyr at alle gamle trygghetsalarmer må digitaliseres. aPOINT ble innleid som rådgivere da IKT Orkidé og Kristiansund kommune skulle innføre felles velferdsteknologi i Orkidé-kommunene.
Landstrøm til FjordBase (og ny internasjonal standard)

Landstrøm til FjordBase (og ny internasjonal standard)

FjordBase i Florø ble første norske oljebase til å få landstrømanlegg. aPOINT fikk oppdraget som prosjektleder, etter erfaringen med internasjonal standard for lavspent landstrøm.
Energiledelse for SalMar

Energiledelse for SalMar

Investering i landstrøm har betydelige fordeler. Samtidig kan det være en tung prosess, hvor både tekniske, praktiske og økonomiske hensyn må vurderes. aPoint ble leid inn som rådgivere da SalMar skulle realisere sitt landstrømprosjekt.
Automatisering av alle fylkets strømmålere

Automatisering av alle fylkets strømmålere

I tråd med myndighetskravene om at alle strømmålere skal digitaliseres og automatiseres innen 1. januar 2019, har 10 nettselskaper i Møre og Romsdal gått sammen om å etablere Smarthub AS. aPOINT bistår med prosjektledelse.